У Victoria Gardens триває "Книжковий різдвяний ярмарок - 2020"

17.12.2020

У Victoria Gardens триває "Книжковий різдвяний ярмарок - 2020"

Справжнє свято «книги» вирує у ТРЦ Victoria Gardens: вже 3-ий тиждень поспіль у центральному атріумі торгового центру проходить «Книжковий різдвяний ярмарок – 2020».

Це перший захід такого роду, що був ініційований адміністрацією торгового центру з метою підтримки українських книговидавців. Ярмарок цілком справедливо можна назвати всеукраїнським, адже тут представлено близько 20-ти видавництв з різних міст України: Харкова, Тернополя, Івано-Франківська, Києва, Дніпра, Одеси, Львова.

Головна тема ярмарку – різдвяні та новорічні свята, однак, спектр представлених книг значно ширший. Без сумніву, книгу до душі чи на подарунок зможуть знайти як наймолодші так і найстарші відвідувачі торгового центру.

«Для рітейлу, як і для більшості сфер бізнесу, 2020-ий рік став роком викликів і обмежень та водночас роком нових підходів, форматів та взаємної підтримки. Ідея книжкового ярмарку народилась після ознайомлення з оглядом ринку книговидавництва в Україні, на який криза вплинула дуже відчутно. За офіційними даними падіння в обсягах виробництва українських книжок складає  більше 70% і ці цифри вражають.

Як соціально відповідальний бізнес ми вирішили допомогти українським книговидавцям і запропонували їм влаштувати у Victoria Gardens протягом  грудня ярмарок-продаж книжок, на безоплатній основі оренди в ТРЦ. Це і для наших відвідувачів ще одна додаткова перевага можливість придбати книжки на подарунки до свят, або просто для себе, зацікавившись новинками.

Грудень традиційно високий місяць по товарообігах і ми сподіваємось, що і для представників книжкового ярмарку він теж буде успішним. Принаймні, ми як ТРЦ докладаємо до цього зусиль і ще на початку грудня запустили комплексну рекламну кампанію.

Ми раді, що нашу ініціативу також підтримали українські поети, письменники, та музичні виконавці, які в тих чи інших форматах допомагають залучати більше людей», – зазначила директор з маркетингу Dragon Capital Property Management Наталія Ряска.

Куратором «Книжкового різдвяного ярмарку – 2020» на запрошення ТРЦ Victoria Gardens стала директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяна Пилипець.

"Це вперше "великий" бізнес відкрив простори для економічно вразливого сегменту книговидання. Книги "почувають" себе дуже комфортно тут. Але я, як кураторка ярмарку, особливо вдячна організаторам за комфорт і атмосферу для авторів і амбасадорів читання, адже вони тут легко і безпечно комунікують зі своїм читачем і слухачем. І оце спілкування є безцінним", – поділилась п. Тетяна.

Книжковий ярмарок став гарною нагодою долучитись до доброї справи якомога більшій кількості відвідувачів. До Дня святого Миколая в торговому центрі буде проходити соціальна акція: «Стань помічником св. Миколая». Усі бажаючі зможуть придбати книгу на ярмарку та через св. Миколая передати подарунок у міську дитячу лікарню та інтернат.

Запрошуємо і вас підтримати українських книговидавців та залишити гарний спогад про рік, що минає.

Нагадаємо, що гарною традицією ярмарку стали «читання під ялинкою», до яких вже долучились Сергій Жадан та Віктор Винник. А найближчим часом очікуйте в гостях: Соломію Чубай, Павла Табакова, Тараса Стадницького, Мар’яну Савку.

До зустрічі у Victoria Gardens!